Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، منابع امنیتی می گویند «هیمداد شاهین» سخنگوی جنبش الجیل الجدید (نسل جدید) و تعدادی دیگر از سران این حزب در اربیل و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق دستگیر شده اند.

منابع آگاه به رسانه ها می گویند که «علت این دستگیری ها، اعلام آمادگی این جنبش و برخی فعللان اجتماعی برای برگزاری تظاهرات در اقلیم کردستان عراق و تصرف پارلمان محلی اقلیم به سبک تظاهرات معترضان جریان صدر در بغداد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

پیشتر، «شاسوار عبدالواحد» موسس جنبش الجیل الجدید در اقلیم کردستان عراق و از احزاب مخالف حزب دموکرات به ریاست مسعود بارزانی از آمادگی جنبش خود برای برگزاری تظاهرات مشابه جریان صدر این بار در سرتاسر اقلیم خبر داد.

همزمان با این آمادگی ها، بر اساس گزارش های مرکز آزادی مطبوعات (میترو) مقام های امنیتی اربیل اقلیم کردستان پیش از این تعدادی از فعالان معترض مانند «هوکر بیربال» و «مریوان ساله یی» را در پی فراخوان آنها برای تظاهرات علیه حملات ترکیه به اقلیم کردستان عراق دستگیر کرده اند.

همچنین بر اساس گزارش رسانه های عراقی مانند «بغدادالیوم»، خبر رسیده است که نیروهای امنیتی اقلیم کردستان، در منطقه «قلعه دزه» واقع در ۱۶۰ کیلومتری شمال شرق سلیمانیه، «مهدی خاکی» فعال مدنی کرد را به اتهام تحریک برای برگزاری تظاهرات دستگیر کردند.

در منطقه «جمجمال» در ۶۰ کیلومتری غرب سلیمانیه نیز نیروهای امنیتی اقلیم، «حمه ریشه» فعال معروف به انتقاد علیه حکومت محلی اقلیم کردستان را بازداشت کردند.

این موج بازداشت ها پس از آن تشدید می شود که سران جنبش نسل جدید برای برگزاری تظاهرات گسترده در همه شهرهای اقلیم فراخوان داده اند.

بر اساس اظهارات فعالان کرد معترض، قرار است در تظاهرات اقلیم کردستان عراق، شعارهایی هدفمند و متمرکز بر «برگزاری انتخابات محلی اقلیم در موعد مقرر، پایان دادن به قساد مالی، اداری و غرات ثروت ها، توزیع حقوق کارکنان در موعد مقرر و کاهش بهای سوخت»، مطرح شود.

شاسوار عبدالواحد موسس جنبش الجیل الجدید در اقلیم کردستان عراق و از احزاب مخالف حزب دموکرات به ریاست مسعود بارزانی، روز یکشنبه گذشته در گفت و گویی تلویزیونی تصریح کرد: از اهالی اقلیم کردستان عراق می خواهم که برای مشارکت در تظاهرات گسترده ای آماده باشند که روز شنبه آینده ۶ آگوست (امروز ۱۵ مرداد) در همه شهرهای اقلیم برگزار خواهد شد.

به گفته عبدالواحد، این تظاهرات در اعتراض به نابسامانی اوضاع معیشتی، خدماتی و سیاسی اقلیم کردستان عراق برگزار خواهد شد.

پیش از آن نیز، رئیس فراکسیون الجیل الجدید در پارلمان عراق در اشاره ای به اظهارات «شاخەوان عبدالله» نایب رئیس دوم پارلمان این کشور، خواستار اتفاق مشابه ورود طرفداران جریان صدر به پارلمان عراق در پارلمان محلی اقلیم کردستان عراق شد.

«سروه عبدالواحد» در توییتی نوشت که نایب رئیس دوم (در پارلمان عراق) می گوید، تظاهرات کنندگان (عراقی طرفداران مقتدی صدر) وارد خانه ملت (پارلمان عراق) شدند تا نظرشان را بگویند و بنابراین تمنا می کنیم اجازه دهید (اهالی) به پارلمان محلی در اقلیم کردستان عراق نیز برای بیان نظر و رد فساد وارد شوند.

اشاره عبدالواحد به اتفاقات این روزهای عراق است که برای دومین بار، طرفداران جریان صدر در اعتراض به معرفی «محمد شیاع السودانی» از سوی چارچوب هماهنگی شیعی برای تصدی نخست وزیری آینده عراق بدون مانع قابل توجهی وارد منطقه سبز بغداد شدند؛ جایی که پیشتر ورود طرفداران صدر به آن مورد انتقاد بسیاری از ناظران و شخصیت های عراقی قرار گرفته بود.

حالا و بعد از فراخوان و دستگیری فعالان اجتماعی و مدنی و سران حزب مخالف در اقلیم کردستان، «ادریس شعبان» عضو حزب حاکم دموکرات به ریاست مسعود بارزانی این عبارت ها را درباره فراخوان تظاهرات امروز در اقلیم به برخی رسانه ها بیان کرده است: تظاهرات امروز که جنبش الجیل الجدید در صدد آن است، سیاسی و هدف آن رسانه ای است تا اوضاع اقلیم را به هم بریزد.

شعبان می گوید: پرونده انتخابات (محلی) کردستان با اردوکشی خیابانی و سوء استفاده از نیاز جوانان و شهروندان محقق نمی شود بلکه راه آن گفت و گو و مذاکره است بنابراین باید با تظاهرات امروز با فرض بی ثبات سازی برخورد کرد.

برچسب‌ها اربیل عراق اعتراض کردستان عراق مسعود بارزانی پروندهٔ خبری عراق و تحولات بعداز انتخابات پارلمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اربیل عراق اعتراض اربیل عراق اعتراض کردستان عراق مسعود بارزانی اقلیم کردستان عراق برای برگزاری تظاهرات الجیل الجدید مسعود بارزانی پارلمان عراق محلی اقلیم جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۷۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس، «غفران مهدی سوادی» معروف به «ام فهد» یکی از چهره‌های اثرگذار شبکه‌های اجتماعی تیک‌تاک و اینستاگرام بود و ده‌ها هزار کاربر او را دنبال می‌کردند.   به گفته یک مقام امنیتی عراق که خواست نامش فاش نشود، یک ضارب ناشناس روز جمعه «ام فهد» را در حالی که سوار بر خودروی شخصی‌اش بود با اسلحه هدف قرار داد و به قتل رساند.    این مقام امنیتی اعلام کرده که قاتل، گوشی «ام فهد» را ربوده و از محل متواری شده است.   این قتل در «زیونه» اتفاق افتاده است؛ همان محله‌ای که «هشام الهاشمی» محقق و کارشناس امنیتی برجسته عراقی در سال ۲۰۲۰ به ضرب گلوله کشته شد.   قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، این محله محل زندگی مسئولان نظامی بود و از مناطق معتبر و شاخص بغداد محسوب می‌شد.    «غفران مهدی سوادی» اولین شخصیت برجسته رسانه‌های اجتماعی نیست که در مرکز بغداد به ضرب گلوله کشته می‌شود. سال گذشته هم «نور السفا» یا «نور بی ام»، یکی از چهره‌های مجازی با طرفداران متعدد در شبکه‌های اجتماعی نیز در این شهر به ضرب گلوله کشته شد.   یکی از همسایگان «سوادی» درباره حادثه قتل این اینفلوئنسر عراقی می‌گوید: پس از شنیدن صدای شلیک دو گلوله به خیابان آمدم و دیدم که درِ ماشین باز است و «ام فهد» روی فرمان افتاده است.   به گفته این فرد که خود را «ابو آدم» معرفی کرده، زنی که در خودرو همراه «ام فهد» بود، بلافاصله پس از حادثه از صحنه فرار کرده است.   سال گذشته یک دادگاه عراقی «ام فهد» را به دلیل انتشار چندین فیلم و ویدئو حاوی اظهارات ناپسند و رفتار‌های ناشایست عمومی در رسانه‌های اجتماعی به ۶ ماه زندان محکوم کرد.   نقش تأثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی در عراق، مدتی است از ترویج محصولات زیبایی و لباس، به پروژه‌ها و برنامه‌های دولتی گسترش یافته است.    این چهره‌های تأثیرگذار مجازی، در مراسم رسمی دولتی به عنوان چهره‌های تجاری کلیدی در حوزه‌های ورزشی، امنیتی و فرهنگی طبقه‌بندی می‌شوند.   چند روز پیش انتشار ویدئو‌هایی با حضور یک اینفلوئنسر برجسته در نود و سومین سالگرد تاسیس نیروی هوایی عراق با واکنش‌های شدیدی مواجه شد.   پس از انتشار این ویدئو‌ها بسیاری از صاحبنظران، از وزارت دفاع عراق به دلیل اجازه‌دادن به این افراد برای ضبط ویدئو از سایت‌های حساس نظامی و انتشار آنها انتقاد کردند.   این وزارتخانه از اقدام خود دفاع و اعلام کرد که در عصر رسانه‌های اجتماعی، عراق هم مانند دیگر کشور‌های جهان، از اینفلوئنسر‌ها در کنار رسانه‌های سنتی برای برقراری ارتباط با مردم استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • چرا سران تشکیلات خودگردان از «طوفان الاقصی» خشمگین هستند؟
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • شکایت خواننده معروف به پلیس فتا | گرداننده صفحه اینستاگرام دستگیر شد
  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند